lauantai 5. tammikuuta 2019

KRP:n kybertutkija selvittää mitä grooming on


Tästä KRP:n kybertutkijan haastattelusta kannattaa lukea minkä kaltaiseen toimintaan Oulun rikosepäillyt eli itämaiset moniosaajat ovat syyllistyneet. Tällaisten valmistelujen jälkeen on siis päästy itse asiaan eli alaikäisten seksuaaliseen hyväksikäyttöön eli korrektimmin tutustumis- ja kulttuurinrikastuspenetraatioon.

Voi ehkä pari kertaa miettiä, kannattaako näitä ja vastaavia juttuja lähteä mytologisoimaan siihen malliin, että tässä nyt taas konservatiivit löytävät sen ruskean himokkaan miehen naisia raiskaamaan ja sitten saadaan valkoinen mies pelastajaksi. Niin, ovathan suomalaiset raiskanneet naisiaan ja lapsiaan kautta aikojen ja hyvä on myös muistaa se pohjimmainen totuus: kyse on lopulta läntisestä alistusmekanismista, jolla demonisoidaan toinen, viaton tai rakenteellisen sorron vahingoittama ihmispolo.

Haloo! Voiko näitä tapauksia parhain päin selittelevillä ihmisillä olla matalamielisempää tapaa muodostaa ajatuksia. Kai tarinaan pitäisi kuitenkin jopa tuossa narratiivissa liittää ainakin pari sivujuonnetta ja ottaa aktanteiksi myös valkoiset lapset, nuo tutustumispenetraatioon ja kohtaamistutkisteluun yllyttäneet pikku paholaiset.

Näiden pedofiilien - omissa kulttuureissaan he eivät luultavasti olisi ilmiselvästi pedofiileja vaan ihan luonnollisesti vastakkaisesta sukupuolesta kiinnostuneita nuoria miehiä - neutralointi ja puhdistaminen kuulostaa aivan yhtä säälittävältä kuin jos joku harras katolilainen yrittäisi selittää, että katolilaisten pappien harjoittamassa pikkupoikien raiskaamisessa on kyse paitsi pedofiilipappeja syntiin houkuttelevista pikkupojista myös ja varsinaisesti protestanttien laatimasta juonikkaasta viholliskuvasta.

Aika paskaiset kädet jää tällaisesta valkopesusta ja vaikenemisesta. No, pitihän tuo arvata, kun terrorismitapauksia voidaan siloitella tappajien ymmärtämiseksi. Eipä ihme, että sama kuvio toistuu lasten raiskausten kohdalla.

Kaikki groomaajat eivät suinkaan ole mustia tai ruskeita poikia, kyllä valkoiset pojatkin osaavat, jopa paremmissa piireissä, mutta puheessa olevassa tapauksessa asialla olivat ruskeat pojat. Olisi ihan hyvä, jos voitaisiin lähteä rehellisyyden nimissä edes siitä, että myönnettäisiin se, ketkä näissä tapahtumissa ovat olleet vastuullisina tekijöinä - Suomen yhteiskunnalliset rakenteet eivät tällaisia tapauksia itsekseen tuota.

Varmasti huomaatte, että olen hieman triggeröitynyt tähän juttuun ja näihin selityksiin. Ai miksikö? No siksi, että minulla on kaksi alaikäistä tyttöä, ja heidän ja heidän kavereittensa elämänpiirissä tällaiset groomaajat ovat täysin mahdollisia. En itse pystyisi vastaavaan selittämiseen ja mytologisointiin, jos jompi kumpi heistä raiskattaisiin, en olisipa raiskaajalla minkä värinen mulkku hyvänsä. Vituttaa, että hankitaan tällaisia paskapäitä ihmisten riesaksi ja huolenaiheeksi.

9 kommenttia:

 1. Sara Sarani, poliisista:

   "Meillä ei ole tällä hetkellä riittäviä voimavaroja näitä kaikkia selvittää. Mutta ehkä näiden isojen tapausten myötä tajutaan, että kuinka suuri ongelma tämä on. Britanniassa tämä on ollut valtava ongelma, ja sitä on pystytty torjumaan vahvalla kädellä jo pitkään. Olen varma, että jos Suomessa alettaisiin tehdä samoin, niin se jäävuori alkaisi paljastua."


  Meillä tajutaan kyllä, mutta meidän vaikuttamaan pyrkivien kansalaisten vastaus on lähes aina hiljaisuus. Joku kiva muu postaus.
  Pääasia ettei keskustella. Pääasia ettei kerran lukkoon lyöty todellisuus vaarannu. Aina voi postata vaikka jonkun tyhmän Trump-twiitin jälleen kerran, sillä niissähän se meidän nuorten todellisuus on, eikö olekin?

  Tuo vertaus katolisiin pappeihin oli oikein hyvä.
  Katolisten pappien harjoittama pedofiliahan on muutenkin ollut vapaa keskustelun aihe jo pitkään.

  Ja minä kyselen aina vaan, vaikka naiviuteni tappiin saakka, milloin Me too-liike aktivoituu tässä asiassa. Eikö se ollutkaan nuorten naisten ja lasten turvaksi ja seksuaalista häirintää ja seksuaalista väkivaltaa vastaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjaan sen verran, että nythän media tuo asioita esiin. Eli keskustelee todellisuuden kanssa, vaikka ohjaavia kolumnejakin joukossa on (kuten tuolla aiemmin oli puhe). Mutta olkoon. Todellisuuden paine on muodostunut riittävän isoksi, median on pakko tehdä nyt työtään. Kunpa vielä ihmisetkin uskaltaisivat katsoa omaa aikaansa. Siihen ei tarvita muuta kuin järkeä, varmaa tietoa ja sydäntä, joka ei mieti vain omaa tilaansa.

   Poista
 2. Ei ollut, oli joku rajatumpi projekti. Nämä kysymykset eivät kuulu sivistyneen länsimaisen feminismin piiriin. Ainoat huolestuneet ovat muutamat islamista irtautuneet rohkeat naiset ja muutamat muut vastuulliset tahot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä sanoa, että esim. YK:n naisjärjestöt tekevät ruohonjuurityötä maailman naisten eteen, esimerkiksi Afrikassa. Niitä olen tukenut. En tosin tiedä hyödyttääkö mitään, mutta jotenkin pitää korsi kekoon kantaa. Jospa länsimaiset feministitkin uskaltaisivat alkaa puhua asioista, vaikka siinä se perusnarratiivi vähän rikkoutuisikin - mutta niinhän se on, että tosiasiat murskaavat mitä erilaisimpia ideologioita ja se pitäisi vain ottaa luonnollisena kehityksenä eikä pitää kiinni agendasta, joka ei ole enää aivan ajantasaisin ja kiinni polttavimmissa kysymyksissä.

   Poista
 3. Jope, tuo mitä Sara Sarani sanoo, on todella kylmäävää. Suomeen hakeutuu vuosittain kymmeniä tuhansia ihmisiä, joskaan kaikki eivät ole nk. "kriisialueilta". Migrin sivuilta näkee ajantasaiset tilastot. Voi miettiä, keitä kaikkia joukossa on ja miltä nämäkin nyt puheena olevat tilanteet näyttävät 10 vuoden päästä.

  Vielä ollaan siinä tilanteessa, että esimerkiksi poliisin julkaisemissa väkivalta- ja raiskaustilastoissa näkyy kansallisuus ja tausta. Kun päästään lähemmäs Ruotsin tilannetta, taustat pyyhitään pois. Ei kestetä enää myöntää totuutta. Pelkään, että näin käy. Poliisin voimavarat eivät tulevaisuudessa riitä Suomessa, kun eivät nytkään riitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos jotain on viime vuosina monissakin asioissa oppinut niin se, että tilastot eivät monia kiinnosta. Jos juuri ketään. Ne kun eivät selitä, arvota tai pyri mihinkään. Ne vain näyttävät.
   Liian vaikeaa tietoa hahmotettavaksi kun kukaan ei selitä mitä pitää ajatella. Ja mikä (oikea) asenne tulee ottaa.

   Sitten tuo mitä kirjoitit YK:n projekteista, ne on hyvä muistaa myös. Ja hienoa jos tuet ja jaksat uskoa projekteihin.

   Poista
  2. En suoraan sanoen jaksa hirveästi uskoa YK:n kykyyn hoitaa asioita, joten jos joku antaa paremman vinkin auttamisesta, niin otan vastaan. YK:n jutut ovat isossa mittakaavassa todella ristiriitaisia, tiedostan sen, mutta jos jotain tapahtuisi edes siellä ruohonjuuritasolla.

   Poista
  3. Ei ole vinkkiä antaa. YK tekee ainakin jotain vaikka monissa linjanvedoissa on pahasti hakoteillä. Mutta ketkäpä eivät olisi, täydellisyyttä ei kannata miltään toimijalta odottaa.

   Itse en keksi oikein muuta turvaa kuin jonkin tasoisen paluun selkeämmin itsenäisten valtioiden maailmaan.
   Silloin ainakin valtio kerrallaan voisi päättää oman maansa asioista, rajoista, omasta turvallisuustilanteestaan ja käytännössä toteutettavista arvoista.
   Nyt juuri allekirjoitetut sopimukset saavat minut ajattelemaan korostetusti näin.

   Valtioiden välinen yhteistyökin on muuten mahdollista vain itsenäisten valtioiden välillä. Ei niin että on sama kabinetti ja sama pöytä. Kansainvälisyyskin on mahdollista aidosti vain jos on aitoa erilaisuutta. Ei sellaisessa tilanteessa, jossa on yksi sama globaali illuusio samuudesta.

   Tiedän kuitenkin hyvin että tuota minun on turha toivoa. Onhan tietenkin edelleen mahdollista, että kansalaiset ja päättäjät tekevät oikeita päätöksiä ja valintoja eikä vääriä. Kyllä siihenkin voi uskoa.

   Poista
 4. Itsenäisyys ja aito yhteistyö ja halu auttaa sekä globaali vastuunotto joka suunnalla olisivat avain, mutta ei sellaista ole näköpiirissä. Pahalta tuntuu, että maailma näyttää menevän niin monella tasolla mössöksi. No, elellään ja katsellaan. Nythän Itsenäisyys ja itsemääräämisoikeus yhdistetään itsekkyyteen eikä aina ihan perusteettomasti. Mutta ei se toinenkaan suunta ole sinällään yhtään eettisempi. Jos vastuuta ei kanneta tasapuolisesti menee pieleen joka mallilla.

  VastaaPoista