torstai 31. tammikuuta 2019

Kaksi ääripäätä

Kansanmiehen sanoin: Isot pojat  (ja muutama tätikin) huijaa rahat ja hyvät hyyssää raiskareita ja puhuu ongelmaa suomalaisten niskaan (niiden omien ongelmien lisäksi) tai pelastaa ilmastoa sähköautoilla hyvyytensä pitimiksi. Muut elelevät kieli keskellä suuta tai nyrkit taskuissa ja miettivät ketä uskaltaa äänestää vai jäädäkö kotiin ja kuinkas sitten käy, perustammeko tulevaisuudessa uutta suojeluskuntaa. Siinäpä kotomaamme kauniit kasvot lähikuvassa vaalikeväänä 2019. Lasku tulee perästä, ja sitä maksaa joka iikka, olipa rasisti tai viideskolonnalainen. Jaa jaa, mitäpä näihin kansanmiesten puheisiin sanoisi, parempi on kun ei sano mitään.
17 kommenttia:

 1. Mulla lähes varmuus siitä, että kaikki vaan tapahtuu, tulee sitten mitä tuleekin. Ruotsista mm. on jo nähty ettei kansan mielenmuutosta oteta vakavasti.

  Tuo on hyvä ajatus, että lasku tulee kaikille oli ajatus nyt mikä tahansa. Todellisuuden luonteeseen kuuluu, että se kyllä aina paljastuu ja tulee.

  "Antirasistit" voisivat alkaa ottaa rennommin ja jättää jo täydellisesti ei-rasististen ihmisten, tuon mainitun kansan, rasisti-diagnoosit vähemmälle, koska siitä tulee varmasti moraalinen krapula fiksuimmille ja voi napsahtaa syytekin.
  Marginaalisen raukka- ja rasistijoukon hoitaa meillä oikeuslaitos ja poliisi, ei uusi tribunaali, punainen odin some- ja twitter -osastoineen.

  Niille joilla on nyt juuri mielestään etiikan taivaan valtakunnan avaimet, näille kaikessa asenteessa hyville ihmisille siis, sanoisin että nou hätä, olette varmoja voittajia. Te saatte kirjoittaa historian ja päivän lehdetkin, ja sitähän te jo teettekin. Voittaa ottaa ihan zenisti. teidän pitää myös elää kuten voittajat eikä elää ainaisessa pelossa ja todistamisen taakassa. Ei yksi eikä kaksi sanaa teitä kaada.

  VastaaPoista
 2. Jope, arvelen että meille lankeaa lähinnä maksumiehen rooli ja mikäpäs siinä. Mitään erityisen eettistä näissä maailmanparannustalkoissa ei ole. Eli mihinkään parempaan tarkoitukseen veromarkkamme eivät mene, mikäli tietyt globaalit paktit ja paketit saadaan liikkeelle. Mutta katsotaan nyt, mitä kaikkea käy. Ollaan nk. jännän äärellä seuraavat pari vuosikymmentä. Millaiselle eläkkeelle sitä siinä vaiheessa jäädään?

  VastaaPoista
 3. En nyt sentään usko markan paluuseen vaikka ei eurokaan välttämättä ole ikuinen.

  VastaaPoista
 4. Linkkaan tämän otsikin, koska juuri tästä on täälläkin lukemattomia kertoja juteltu juuri tämänpäiväisen hearin otsikon kuvaamalla tavalla ja painotuksin:

  "Suomessa minulla oli ensi kertaa elämässäni hauskaa – Kiinalaiset ovat maahanmuuttajien mallijoukko, joka opiskelee, työllistyy ja perustaa yrityksiä
  Suomessa on nopeasti kasvava ulkomaalaisryhmä, joka opiskelee, perustaa yrityksiä ja tekee ahkerasti työtä, eli elää niin kuin kunnon suomalaisten kuuluukin."

  -Tämä liittyy myös siihen väärään käsitykseen, että kriittisesti maahanmuuttoon suhtautuvat ihmiset vastustaisivat kaikkea maahanmuuttoa. Eivät vastusta. En ole kuullut enkä lukenut kenenkään maahanmuuttofoobikonkaan olevan esim. juuri tätä Itä-Aasiasta suuntautuvaa muuttoa vastaan. Luulen että se syntyy juuri kokemuksista mitä ihmisillä on. Siitä mitä he itse näkevät.
  Itse en ole maahanmuuttofoobinen, mutta realisti siinä mielessä että järkeä saa käyttää tässä asiassa kuten muissakin.

  Minun mielestäni kiinalaisten ja muiden itäaasialaistenkaan ei kuulu myöskään elää otsikossa kuvatulla "kunnon suomalaisella" tavalla, eläköön miten haluvat, koska esim. juuri kiinalaisten integroitumattomuudesta ei liene missään minkäänlaista haittaa.
  He tuovat maahan, ja ovat tuoneet jo pitkään maahamme todellista monikulttuurisuutta positiivisella tavalla.

  Jos ja kun työperäistä maahamuuttoa halutaan niin on kai ihan selvää jo pitkän kokemuksen perusteella, mistä suunnasta työperäisiä tulijoita kannattaa tänne houkutella. Asia voisi hyvin tulla kevään vaalikeskusteluissa esiin, kun asiasta kuitenkin puhutaan.

  En todellakaan väitä, ettei muillakin ryhmillä olisi mahdollisuuksia samaan, tiedän ja tunnen itse monia hyviä esimerkkejä henkilökohtaisesti, mutta yleinen faktatieto ja kokemus on tuossa juuri kuvatunlainen, toistaiseksi ainakin.
  Jos integrointi on iso ongelma kuten vasemmalla ja oikeallakin jatkuvasti väitetään, ja työllistyminen, on selvää jo tilastojenkin valossa keille se ei näytä olevan ongelma.

  En tiedä miten hs tuota juttua jatkoi, koska en ole muureja alkanut maksaa, ja myönnän avoimesti, että olin iloinen koska minulla on monessa mielessä hyvin myönteinen käsitys kiinalaisen ja itäaasialaisen kulttuurin pragmaattisuuden ja rikkauden toimivuudesta missä kulttuurissa tahansa. Tuollaista monikulttuurisuutta on helppo kannattaa. Itäaasialaiset ja kiinalaiset eivät kuitenkaan tunnu olevan ihan kaikille niitä oikeita tulijoita joita on pakko saada maahan. Heistä ei saa objekteja, koska ottavat itse subjektin aseman itselleen.

  VastaaPoista
 5. Jope, ihan totta mitä sanot. Kiinalaiset ovat fiksua porukkaa. Eivät he tule tänne vuosikausien kotoutukseen ja elätettäviksi. En ole myöskään kuullut järjestyshäiriöistä tai kulttuurisista vaatimuksista. He ovat piristysruiske yhteiskunnalle. Lisäksi he ovat tehneet yleensä koko ikänsä töitä, joten elämäntapa on luonteva täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinalaisten kanssa ei myöskään tarvita utopistista monikulttuurisuuspropagandaa, enkä ole nähnyt vihreitä ja vasemmistolaisia heitä hyyssäämässä. Lemmikkiosastoon eivät ole päässeet myöskään thaimaalaiset tai vietnamilaiset tai eteläamerikkalaiset. He huolehtivat itse itsestään. Aasialaiset ovat minusta keskimäärin fiksumpia kuin vastaavasti koulutetut suomalaiset.

   Poista
  2. Kiinalaisten kanssa ei tarvitse mainostaa mukavia kokkailuhetkiä, kun jokainen tietää, että he pyörittävät ruokaravintoloitaan. Sen kun menee sisään ja maksaa rahalla. Leikki- ja pelihetket sitten taas ovat sellaisia, että harvemmin tulee naapureittenkaan kanssa pelattua. Ai että menisin jonnekin ja sanoisin, että otetaanko erä Afrikan tähteä tai Monopolia? Sehän voitaisiin kokea rasismiksi.

   No joo, nää oli karrikointeja. Jalkapalloa voin mennä potkimaan, mutta kyllähän kaikki tällaiset kliseistä vedetyt ajatusleikit kertoo, miten epätoivoista tämä "rikkauden" mainostaminen on. Epäilenpä, että hyvin harva Lähi-idästä tai Pohjois-Afrikasta tullut miesoletettu on vanhuksiamme tulevaisuudessa hoitamassa. Naiset varmasti ovat, jos pääsevät kotipiiristä pois - ehkäpä seuraava sukupolvi jo pääsee, se on varmasti jokseenkin realistista.

   Poista
 6. Näin on. Työperäinen maahanmuutto ja onnistunut kotoutuminen on Kiinan ja Itä-Aasian suunnasta aika taattua. Todennäköisesti ovat työperäisempiä ja kotoutuvampia kuin osa suomalaisista omassa maassaan.
  Ei tarvitse myöskään opettaa heille länsimaisia arvoja ja naisen kunnioitusta, heillä arvot ovat selkäytimessä omalla tavallaan, jota mekin voimme kunnioittaa kiemurtelematta.

  VastaaPoista
 7. Oikeastaan tämä monikulttuurisuuspuhe koskee lähinnä näitä hädänalaisina pidettyjä ihmisiä, joilla on normaalia huonommat mahdollisuudet työllistyä ja ehkä normaalia vähäisempi halu tai mahdollisuus tulla osaksi uutta yhteiskuntaa: heidän kohdallaan on pakko alkaa puhua kaksipuoleisesta kotouttamisesta jne. No, tämä on eittämättä vääjäämätöntä, jos tulijoiden oma kulttuuritausta ehkäisee omalta osaltaan vapaan assimiloitumisen.

  Minusta on aika epätoivoinen projekti, jos pitää lähteä täysi-ikäisiä kouluttamaan kielen ja kulttuurin ja normien osalta siten että he täyttäisivät suunnilleen alakoululaisen tietotaidon ja käytöstavat. Tällaisia ihmisiä on varmasti tuhansia ja tuhansia.

  En ole lainkaan huolissani työperäisestä maahanmuutosta enkä oikeastaan naisten ja lasten kohdallakaan, mutta tietyistä patriarkaalisista taustoista tulevat ihmiset muodostavat sellaisen haasteen, ettei heidän varaansa voi valitettavasti luoda sellaista unelma-Suomea, mitä nyt mainostetaan. Projekti on niin kallis ja tavallaan turha, että sille pitäisi löytää mittasuhteet. Tämä on minun kritiikkini. Oikeastaan tämä: ettei myytäisi jotain jonakin mitä se ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisten auttaminen on toinen asia ja siihen pitää olla tahtoa ja resursseja, mutta tuonkin asian voi hoitaa vaikuttavasti tai resursseja Kankkulan kaivoon syytäen. Mokutus- eli multikultipropaganda ei auta ketään. Siinä on taustalla valtavan volyymin auttamisbisnes, johon on halua jopa enemmän kuin omista vanhuksista huolehtimiseen. Varoja löytyy miljardeja sinne mihin halutaan.

   Poista
 8. Ei tuohon ole lisäämistä. Se tosiaan kun kotouttaminen alkaa olla kaksipuolisen pakottavaa: tulijat pitää yrittää kotouttaa ja suomalaiset halutaan kotouttaa tulijoihin, on kyllä aikamoisen kyseenalaista tai ainakin hassua.

  Kiinalaisen kulttuuripiirin ja sen alueen muiden kulttuurien tulijoiden suhteen ei mitään tuollaista kylläkään ole. Kaikki menee itsestään ja kivuttomasti.

  Ehkä he eivät juuri sen vuoksi sovi tietylle porukalle globaalin vallankumouksen objekteiksi ja uhreiksi. Ei päästä kiinni oman maan asukkaisiin, koska kansalaisten uudelleenkoulutusta ei tarvita.

  !!Tätä jos alkaa miettiä kunnolla alkaa nousta outoja kysymyksiä. Koska EU ja sen eliitti joka toisessa lauseessa puhuu työperäisen maahanmuuton välttämättömyydestä, niin miksi ihmeessä markkinatalous ja globalismi ei tässä nyt sitten toimikaan, vaan Euroopan suuret kaupungit täyttyvät tulijoilla, joiden kanssa on tunnustetustu ongelmia niin arvomaailman kuin työllistymisen kanssa.

  !! Jos todella olisi työvoimapulasta ja vain työvoimapulasta kysymys, miksi Itä-Aasiasta ei houkutella kaikin keinoin ja koko ajan näitä hesarin kuvaamia ihannetulijoita?
  Ratkaisu työvoimapulaan näyttää nimittäin ihan selvästi olevan siellä, jos asiaa pragmaattisesti tarkastelee.

  VastaaPoista
 9. Näin on. On törkeä vale tai vähintään täysin epärationaalista haihattelua väittää, että Afrikan ja Lähi-idän kouluttamaton ja osin sopeutumiskyvytön väki jonka uudelleen kouluttamiseen käytetään esimerkiksi vuosikymmen aikana kymmeniä miljardeja pelastaisi Suomen. Kyse on jostain muusta. Jostain arvovalinnasta ja utopiasta. Maahanmuutto on tietyille eturyhmille loputon bisnes täältä ikuisuuteen. Ongelma on tässä konseptissa jota ajetaan kuin käärmettä pyssyyn.

  VastaaPoista
 10. Koska some- ja twitter on täynnä yhdentekeviä sanakäännöksiä jonkin yhdentekevän todisteena, niin annanpa nyt ihan samalla tavalla poliittisesti vahingoniloisen näytteen osaamisestani minäkin, koska ihan kuka tahansa noupadi osaa:

  Ville Niinistö ja vihreä m a k s u liininen t a x i suus.

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005988458.html

  Toisaalta ihan sama. Surupäivähän tämä mun sukupolvelle on. Matti.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jope, Matin kuolema järkytti minua aivan vaistomaisesti. Tajusin, että hän on ollut messissä 80-luvulta saakka, tavalla tai toisella. Kyllä hänessä on paljonkin samastumispintaa, missään nimessä kyseessä ei ole kaveri jolle voisi naureskella kylmästi. Harmi että nuo myöhemmät vuodet ovat olleet niin risaisia.

   Taksi-Ville veti tosiaan pohjat. No, ehkäpä hän on suhannut vastuullisesti sähkötakseilla - tuon 700 metrin matkankin. Semmoista vihreyttä.

   Vihreä maksuliininen taxisuus, tuo oli hyvä! Kukaan ei ole immuuni myrkkykapitalismin houkutuksille - meissä kaikissa asuu pieni valkoinen heteromies... Vai miten se menikään.

   Poista
  2. Ainoastaan nuo puukon kanssa heilumiset Matti olisi voinut jättää väliin, mutta taitaa usein olla näissä tapauksissa (adhd), että teko tulee ennen ajatusta. Aforismeja ja sananlaskuja jäi Matilta elämään enemmän kuin 10 suomalaisfilosofilta yhteensä.

   Poista
  3. "Jeesustakin pilkattiin mutta niin vain nousi mues maailmanmaineeseen." Jotenkin noin. Tuo on ihan parasta mattia.

   Ihan ammattini puolesta sanon, että minusta matti otti aika hyvin kahdesta vankilareissustaan vaarin. Rauhoittui aika paljon. Absolutistiksihan ei väittänytkään edes yrittävänsä.

   Poista
  4. Joo, kyllä Matti oli ehdottomasti kehityskelpoinen tuossakin suunnassa, monipuolinen ja kekseliäs. Elämä olisi voinut jatkua jos alkoholia olisi kulunut vähemmän mutta taisi olla aivokemiaa se osasto. "Sovitaanko että sinä olet vahtimestari ja minä olen maailmanmestari", oli yksi hauskoista lohkaisuista. Filosofisempi oli "Tekemätöntä ei saa tekemättömäksi."

   Poista