perjantai 18. tammikuuta 2019

HavaintoMuutamia kymmeniä vuosia sitten ja toki jo aiemminkin piskuinen mutta sotahullu Suomi uhkasi suoraan tai myötätunnollaan asevarustelua kohtaan suurta ja mahtavaa rauhantekijää eli Neuvostoliittoa ja sen rauhantahtoisia poliittisia ja geopoliittisia pyrkimyksiä.

Nykyisin ksenofobinen ja rasistinen Suomi uhkaa maailman 1,6 miljardin muslimin oikeuksia elää missä haluavat sekä mennä ja tulla miten haluavat. Suomi ei hoida osuuttaan maailman muslimimaiden ongelmien ratkaisemisessa, ei varsinkaan omalla maaperällään.

Tällaisia johtopäätöksiä voi vetää vierailtuaan muutamilla twitter-tileillä ja muutamissa blogeissa. Onneksi nämä vastuuntuntoiset ihmiset ovat hereillä ja kertovat, miten hakoteille olemme jälleen kerran joutuneet.

Heillä on aina ollut myös ratkaisu valmiina: antautua rauhan asialle hinnalla millä hyvänsä.


*

PS. Aiheeseen liittyvää. Veikko Huovisen novelli "Aseistariisuntaa peruskoulussa" on mainio. Siinä opettajahenkilö Edgar Jupikki opettaa lapsille aseistariisuntaa hieman perinteisemmällä menetelmällä kuin kouluhallitus ja sen rauhan asialla olevat virkamiehet tahtoisivat -- siitäkö jupakka syntyy. Kannattaa lukea joskus, jos sattuu silmään. Novelli ilmestyi kokoelmassa Ympäristöministeri: Ekotarinoita (1982). Olisiko Huovinen nykyään mahdollinen, ja millainen nyky-Huovinen olisi? Humoristinen ja satiirinen, pisteliäskin, mutta toisella tapaa kuin Houellebecq ja Alistuminen. Avainsanoina joka tapauksessa: voittaja, rauhanomainen alistuminen, lievä opportunistinen peesailu ja itsepetos.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti