keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Vasemmistolainen ajatuskoe
Nousi mieleen tällainen hauska ajatuskoe. Entä jos toimittaisiin reilusti avointen rajojen politiikan hengessä, mainostettaisiin maatamme nuorisopullistuman alueilla, vähän niin kuin pääministerimme Sipilä taannoin, ja otettaisiin Suomeen sanotaan vaikka viisisataatuhatta lähi-itämaista ja pohjoisafrikkalaista nuorta ja miksei myös Saharan eteläpuolista, työikäistä ihmistä seuraavaksi kahdeksaksi vuodeksi siinä järjestyksessä kuin heitä tänne saapuu ja katsottaisiin, miten he nostavat Suomen uuteen nousuun. Siis kaikki tuet, kotoutukset, terveydenhoito, koulutukset, työllisyystoimet ja positiivinen syrjintä juuri niin kuin olla pitää, kaikki Tervetuloa-paraatit juuri niin kuin hyvinä aikoina ja tasan tarkkaan siten kuin vihreät ja vasemmisto ja rkp ja kaiketi osa keskustaa ja kokoomusta ovat vaatineet. Piiruakaan ei tingittäisi vieraanvaraisuudesta, kaikki soraäänet vaiennettaisiin ja suomalaisen rasismin ei annettaisi pilata mitään. Oltaisiin ja elettäisiin kaksi vaalikautta, mutta vaaleja ei pidettäisi. Sitten tutkittaisiin tilastoja ja puhe ja analyysi olisi vapaata ja mentäisiin vaaliuurnille ja sen jälkeen pulinat siihen malliin kuin äänestäjät päättää. Tämähän olisi hieman kuin Ruotsin malli, mutta kenties vielä parempi, koska ei tehtäisi Ruotsin virheitä, ja lopulta olisi toteutunut kaikkien tahto, ei tosin yhtä aikaa, mutta kuitenkin jossakin järjestyksessä, niin kuin yleensä muutenkin tapahtuu. Koeajan jälkeen osa porukasta luonnollisesti palaisi kotimaihinsa niitä rakentamaan ja osa jäisi tänne, siihen malliin kuin koejärjestely olisi kunkin kohdalla sujunut, mutta puhtaasti elintasosiirtolaisiksi ei kukaan jäisi. Millaisen Suomen ja maailman olisimme saaneet aikaan tällaisella kokeella juhlavuodeksi 2027? -- Tänne otettujen määrä olisi tosin maailman mittakaavassa kärpäsen pieru Saharassa, mutta oikein oltaisiin toimittu, sitä kukaan ei voisi kiistää. Ja jos kaikki olisi mennyt hienosti -- ilmastotalkoot edenneet, huoltosuhde parantunut, porukka jättänyt autoilun ja ne jotka pakon edessä yhä yksityisautoilisivat olisivat vaihtaneet sähköautoihin ja kulttuuri olisi monikulttuuristunut ja rikastunut -- voisimme ottaa seuraavalle kaudelle vaikkapa miljoona tulijaa.

Suoraan sanoen tähän suuntaan Euroopassa mennään monilla alueilla, joten tuskin tämä on mitenkään mahdoton ajatuskoe ja tuskin edes kovin vasemmistolainen. Veikkaan, että Ruotsi tekee jotain tällaista juuri muodostetun hallituksensa toimesta, toki sillä ruotsalaisella lisällä, että kyse ei ole koeajasta vaan jatkumosta.


2 kommenttia:

 1. Nää sun fiktiiviset utopiat alkaa pelottaa, koska utopiat on yleensä dystopioita valepuvussa! Tai eihän nää ihmis-ja ajatuskokeet sun päästä ole, vaan jonkinlainen porvarillis-vasemmistolainen eetoshan näitä jo todellakin ajaa ja tarjoaa koko ajan ainoana vaihtoehtona ja hyveenä.
  Mutta ei ihmiset niin helppoja hallittavia ole kuin macronmerkelistit kuvittelevat.
  Tai ehkä ovatkin...!

  Itse iloitsen jokaisesta eurooppalaisesta maasta, joka edes pyrkii ottamaan kohtalonsa omiin käsiinsä takaisin. Viimeksi Italiasta.
  Humaania niitseläisyyttä tässä ajassa sellainen.

  VastaaPoista
 2. Näin on, pelottaa kieltämättä, koska on todella helppo jyrätä tällaiset pienet ja suhteellisen lyhyen itsenäisyyden omaavat valtiot kuin Suomi. Humaania niitseläisyyttä kyllä tarvittaisiin, ja just tuli mieleen yksi lisäys, jonka äkkiä postaan ennen kuin menen päivän töihin. Tulin juuri ulkoa lumitöistä.

  VastaaPoista