perjantai 14. joulukuuta 2018

Dramaattista, sanoi Mykkänen

No, nyt on Mykkäsellekin näytetty käppyröitä -- katsokaapa miehen ilmettä... Olikohan ennen vai jälkeen GCM-paperin? Hah hah haa... Entä ne johtopäätökset? Eihän tässä ole oikeasti mitään naurettavaa. Joitakin perusoivalluksiakin ministeriltä löytyy, kuten että kamppailemme aikaa vastaan ja että toimivien yhteiskuntien rakentamisen eväiden tulisi löytyä myös Afrikan sisältä, ei vain kehitysavusta. Mutta asiat asioina: kyllähän tässä Afrikan väestöräjähdyksen tapahtumassa on turha spekuloida asiantuntija-, työelämä- tai huoltosuhde-eduilla, joita Suomi mahdollisesti etelästä irtaantuvien ihmisjoukkojen mukana saa.

Vuodet kuluvat, väestölaskuri tikittaa ja on jo nyt käytännössä pommi. Suoraan sanoen paskat ovat  housuissa parissa maanosassa, jos faktat lyödään pöytään: Afrikan 4,4 miljardia ihmistä vuosisadan loppuun mennessä. Asiat järjestyvät lähinnä vain jos luonto puuttuu peliin ja muuttaa koko näkymää eli ihmisiä on vähemmän.

Afrikka ei ehdi yksin pelastaa itseään, ja Eurooppa ei voi sitä pelastaa vaadittavassa aikataulussa, eikä tietenkään muutoinkaan ilman että Afrikka käytännössä pyyhkii väkimäärällään nykyisen Euroopan kartalta. Joko luonto tai globaali yhteisymmärrys Afrikan täydellisestä suunnanmuutoksesta väestönkehityksessä. Muuta realistista toivoa ei ole. En tiedä, toteutuuko kumpikaan vaihtoehto, ja silloin tilanne on hankala kaikille, se on ihan suoraan myönnettävä.

Ilmastokysymys leijuu taivaalla aivan toissijaisena projektina siinä vaiheessa, kun yhteiskunnat alkavat murentua. Olen sitä mieltä, että ilmastohuoli on puolittain korviketoimintaa, koska räjähdysmäisen väestönkasvun ongelmaan ei tartuta tarmolla. Suomenkin pitäisi kääntää katse Afrikkaan eikä jahdata kärpäsenpaskan veroista liikennepäästöongelmaansa.
12 kommenttia:

 1. 4,4 miljardia.

  Mitä tuohon enää sanoisi? Että pelolle ei saa antaa valtaa? Että ei näistä luvuista kuitenkaan tiedä?

  Euroopan lukuihin tuossa jutussa en usko.
  Nuo luvut ovat lukuja europpalaisista. Tyhjiö kyllä täyttyy. Ja koko maapallokin.

  VastaaPoista
 2. Olen, olen pakotettu olemaan, ilmastouhasta tämän kaiken rinnalla samaa mieltä.
  Siihen on kyllä selviämisen keinoja, ja vaikka ilmasto lämpenisikin, siitäkin selvitään helpommin kuin Maan täyttymisellä ihmisistä, jotka lähtevät liikkeelle epätoivoisina.
  Euroopan resurssit ovat naurettavan pieniä, jos satakin miljoonaa ihmistä lähtee liikkeelle.

  VastaaPoista
 3. Jope, tässä on varmasti kaksi vaihtoehtoa: jatkaa haaveilua tai olla realisti. Kummassakin tapauksessa pitäisi toimia jotenkin ikään kuin teoilla olisi merkitystä. Tämä on kuitenkin enemmän tai vähemmän toissijaista toimintaa meidän osaltamme. Ratkaisu on afrikkalaisilla, lopulta, jos ihmisyyteen uskoo, tai nk. Korkeimman kädessä. Me voimme tehdä osamme, mutta se ei ole paljon tässä sopassa. En totie ymmärtävätkö poliitikot millaisista luvuista on kyse.

  VastaaPoista
 4. Aivan hemmetin tärkeä kirjoitus: http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265785-viimeinen-blogi-vapaan-sanan-hautajaiset-usarissa

  Olen vuosia kertonut siitä, että kaipaan raportointia ja tiedonvälitystä uutisvälineilta, en tulkintaa, johon ei ole läheskään aina taitoa ja kokemusta, sivistystä, en tiedonvälittäjän omien tunnetilojen välittämistä ja itseilmaisua enkä valintoja lukevan yleisön puolesta, mikä on mahdollisesti levottomia ajatuksia herättävää informaatiota.

  Koskee kaikki tämä myös väestöasiaa.

  Tässä kirjoituksessa se kaikki on sanottu aika vääjäämättömästi. Tuo on tilanne, harmillista kyllä.

  Eli haaveiluun on valitettavasti pyrkimys. Realismille ei ole toistaiseksi ainakaan kysyntää.

  VastaaPoista
 5. Kaikenlaista outoa tapahtuu yhteiskunnissamme juuri nyt. Jään mielenkiinnolla seuraamaan mitä kaikkea. Luultavasti oman loppuelämäni aikana saan todistaa vaikka mitä. Sen olen huomannut, että ihmisten on vaikea katsoa totuutta silmiin. Minä en pelkää tulevaa enkä elä katastrofin uhkista. Sen sijaan kyllä tiedän, kun katastrofi on matkalla. Ei se mene pois sillä, ettemme puhu siitä. Hyvää viikonloppua nyt kuitenkin kaikille.

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Jope,

  ajattelin etten enää viitsi postailla noista raiskauksista ja muusta väkivallasta, koska joku ajattelee sen vihapuheeksi. Eikä tarvitsekaan, koska nyt on jotenkin mediassa murtunut tietty muuri.

  Tilastot ovat todella karua kertomaa karmeista oloista ja väkivaltakunniakulttuureista tulleiden ihmisten pahimmista edesottamuksista.

  Jos tahdottaisiin painottaa Suomen sisäistä turvallisuutta, eihän tässä jää monia vaihtoehtoja sen suhteen miten päätöksiä tehdään - toki niitä voidaan silloinkin tehdä ihmisiä, niin tulijoita kuin täällä jo olijoita, kunnioittaen.

  Uhrien tuskaa ei mikään vie pois, tai korkeintaan paraneminen pitkän ajan kanssa, useimmilta loppuelämä pilalla. Nämä viharikokset kasvattavat sellaisen mustan pilven, jonka alta voi olla vaikea päästä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta, ja on muutakin. On luotettava että media ja päättäjät hoitavat postinsa tästä eteenpäin niin kuin nyt on saatu ensimmäisiä esimerkkejä mm. juuri tuosta tänään julkaistusta tilastosta, josta tuo linkki.
   Kiitos joulukalenterista. Tulen perehtymään.

   Poista
  2. Pistän joulunajaksi kaiken yhteiskunnallisen keskustelun lepotilaan, vaikka maailma kaatuisi.
   Luen, teen ruokaa, ulkoilen, niin kuin kyllä muutenkin, mutta nyt sillä mielellä että olen kantojani jo riittävästi toistanut, eli joulurauhaa.
   Kirjallisuudesta ja luonnosta, voin kyllä sanasen sanoakin.   Poista  3. Hyvä päätös, Jope! Kannatan.

   Mediassa toki näkyy painotuksia: esim. HS jatkaa aina valituksellis-edistyksellistä peittelyään suurimmaksi osaksi niin pitkälle kuin mahdollista mutta jotenkin sielläkin ovat silmät avautuneet.

   Toki paljon isoja poliittisia asioita pyritään jättämään täysin pimentoon tai kertomaan ne tietyllä tavalla, syystä että? Valtahan siellä kaiken ytimessä on.

   Tahtoisin kyllä kuulla, kun tietyt tahot ilmestyvät framille ja hämärän filosofisesti dekonstruoivat nuo tilastot siten, että lopulta ne ovat vain suomalais-rasistisia sosiaalisia konstruktioita eivätkä kerro mistään muusta kuin omista asenteistamme ja mittareistamme ja unohtavat ihmisten hädän, jota taloudelliselle voitonpyynnille rakennettu piittaamaton yhteiskuntamme ruokkii. No, varmasti tällainen parodia on jo jossakin tekeillä - tai sitten vastataan hiljaisuudella tai iljettävillä kuvilla iljettävistä (uus)natseista - tosin nekin joutaisivat rautoihin ja kaikille kieltolistoille.

   Poista
  4. Siis natsit ja uusionatsit joutaisivat häpeäpuuhun.

   Poista