lauantai 15. syyskuuta 2018

Toiveajattelusta

Toiveajattelu on - niin, toiveita herättävää. Maailmaa sillä ei pelasteta eikä paranneta. Mitä tekee fiksu vasemmistopoliitikko ennen vaaleja? Kerää äänet pois pitäytymällä toiveikkuudessa. Ihana hyvyys, oopiumia kansalle, jolta horisontti katosi.

Toiveajatus vs. tosiasia: Emme saa ensi hallituskaudella veroparatiisien rahoja käyttöömme emmekä seuraavallakaan. Kaikki revitään meidän jokaisen suomalaisen selkänahasta, ei vain rikkaiden. Mitä enemmän hyvyyttä, sitä enemmän vastuita tai velkaa tulevaisuuden ihmisten maksettavaksi. Vasemmisto sanoo "Otetaan kaikki mukaan" ja tarkoittaa "Kuormitetaan lisää niitä jotka ylipäätään jotain tekevät" tai "Otetaan velkaa ja pistetään jälkipolvet maksamaan". Tällaisella asenteella ei voi kuin lisätä kuormaa, sosialisoida, verottaa rankasti nykyisiä ja tulevia. Sitä on toiveajatusten toteuttamisen realismi.

Vasemmiston pitäisi sanoa suoraan: hyvyydellä on hintansa, ja meidän hyvyytemme on siinä mittaluokassa, että se todellakin tuntuu. Tämä olisi rehellistä politiikkaa ja vetoaisi varmasti suomalaiseen masokistiin.

Vasemmiston pitäisi sanoa: emme pärjää ilman yrittämistä ja työtä ja työntekijälle turvattua asemaa (vanhan vasemmiston fokus). Sitä he eivät nähdäkseni sano, vaan puhuvat kaikille jakamisesta ja identiteettipolitiikasta, yhä enenevässä määrin.

Vasemmistolla on silti tärkeä tehtävä: estää äänien meneminen niille ankeuttajille, jotka osaavat laskea tai ohjaavat varallisuuden ulos maasta. Vasemmistolaisuus on parhaimmillaan filtteri kepulaisen tai kokoomuslaisen kylmässä sydämessä, mutta johtamaan sitä ei voi asettaa, koska pelkällä jakamisella emme selviä.

Pitäisi löytää tie keskemmältä, mutta siellä ei ole vakaata polkua, jota ihmiset tahtoisivat kulkea.


3 kommenttia:

 1. Otetaan myös vasemmistolainen ajatusleikki. Ajatellaan (leikisti) että kaikki ovat kunnalla tai valtiolla töissä, työttömyyttäkään ei ole eikä tässä onnella tuotettaisi näissä hommissa mitään myytäväksi ulkomaille, joista tulisi valuuuttaa, rahaa maahan.

  Bruttokansantuote voisi olla tuollaisessakin järjestelmässä kohtuullinen, mutta sen ollessa vain laskentaa niin, mikä olisi valtion budjetissa todellinen nettotulo tuossa tapauksessa? Kyllä. Noin nolla euroa. Ja sillä rahalla pitäisi sitten myös tuottaa kaikki kunnan ja valtion palvelut, investoinnit laitteisiin, maksaa palkat ja eläkkeet.

  Tarkoitan tällä sitä että vasemmisto ei voi todellakaan muuttaa kaikki arvojaan maksuiksi ihmisille. Ihmisoikeudet nykyisellään subjektiivisina oikeuksina saada arvoista rahaa, jonka joku on työllään tuottanut, on tiensä päässä, jos yhteiskunnassa samalla ole tuottavaa yrityselämää jonka avulla/kustannuksella vasemmisto voi toteuttaa sen mitä se haluaa.
  Ja koska on näin, kapitalisti joka pyörittää tuottavaa yritystään ihmisiä työllistäen ja paksuja veroja maksaen, on itse asiassa se yhteiskunnan todellinen arvojohtaja teoissa, joka tekee vasemmiston vaatimista arvoista todellisia. Kuppilassa lämmöstä ja inhimillisyydestä paasaava maailmanpelastaja voi puhua arvoista, mutta sillä puheella ei osteta tai taata kenellekään köyhällä yhtään mitään. Jos kaveri itse elää pelkillä tulonsiirroilla, sillä viedään tosiasiallisesti leipää suusta.

  Itsestäänselvyys,
  mutta unohtuu helposti siinä kun yhdistetään terminen sieluntila aina vasemmistolaisiin. Asian voi aivan hyvin ja hyvin perustein ajatella myös toisinpäin.

  Kun näen energisen ja tyytyväisen yrittäjän, näen hyvinvointiyhteiskunnan. Kun näen sosialistin näen, no, enpä kuvailekaan nyt, mutta näen veroparatiisin kyllä, mutta en Lin tarkoittamassa mielessä, vaan paratiisin jonka yrittäjät ja duunarit sille kaverille tarjoavat pussistaan.

  VastaaPoista
 2. jope, noin se vaan menee. extrautopiaa kaikesta tulee kun aletaan puhua veroparatiiseista, jotka katoaisivat, kunhan vasemmisto vaan pääsee valtaan:) no, kyllä se oikean laidan kapitalismin ja globalismin jälkikin on kauheaa (vrt alueiden luovutus ulkomaisille kaivosyhtiöille, jotka eivät juuri tuo verokertymää meille).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, en tajua miksei kaivosyhtiöitä pistetä pystyyn Suomessa.

   Poista