torstai 20. syyskuuta 2018

Kaksi tapaa esittäytyä

Olen aika hyvä ihminen mutta on minussa paskatkin puolet

Olen aika paska ihminen mutta on minussa hyvätkin puolet

Kumpaan meistä tahtoisit tutustua


20 kommenttia:

 1. Tää on niin hankalaa, kun ei tiedä, mitä mieltä virallisesti täällä Kalliossa ollaan.

  VastaaPoista
 2. Totta, toisin on Vantaalla. Täällä ei paljon kysellä naapurilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaimo on töissä Vantaalla tälläkin hetkellä. Ja käly. Viereisissä seurakunnissa vielä nämä turkulaisten jälkeläiset. Appiukko kun mulle usein kehuu itteään ja Turkua, niin sitten vastaan jotta missäs noi sun tyttäres on duunissa. Sen jälkeen appiukko keräilee voimia hetken. Me heitetään huumoria usein, okei, aina.

   Poista
  2. Vantaalla puhutaan turkkusen lisäksi muistaakseni yli 90 kieltä ja seurakunnissakin 57 kieltä, näin muistelen lukeneeni jostakin aviisista. Appiukot ovat aina luku sinänsä, mutta kyllä sitä pärjää, kun tarpeeksi harvoin näkee:) No, oikeastaan ihan hyviä kokemuksia vaan ja pienet tappelukset senkun syventää suhdetta...

   Poista
 3. Täytyy käydä Kallion kirjastosta kysymässä, ne tietää totuuden. Ja vastaavat salanimellä. Ei uskoisi jollei olisi kokenut. Vai oliko siinä myös tosinimi perässä, etten vain antaisi väärää todistusta. Kuitenkin kummallista. FB:ssä nääs vähän moitiskelin Kallion kirjastoa ja sitten siihen tuli vähän kärsimätön vastaus, että voit kuule kattoa meidän sivuilta koska voit tulla meille käymään. Olihan siinä oikea nimi, voi voi taas kun mokasin:

  Hei Sami

  Pahoittelut, että kirjastokäynti ei ollut toiveesi mukainen.
  Kallion kirjastossa on jo pitkään kerätty ja kuulosteltu asiakkaiden toiveita kirjastosta ja eri palveluista. Näiden ääripäät ovat hiljainen tila vs leikkikeskus, joiden välillä tasapainottelemme.

  Kallio on tapahtumarikas asuinalue ja kirjasto heijastelee tässäkin ympäristöään ja asiakkaitaan. Monista erilaisista tapahtumista huolimatta on leijonanosa aukioloajasta rauhoitettu ”normaaliin” kirjastoelämään.

  Kaikki kirjastojen tapahtumat löytyvät aina kotisivulta ja linkistä voi tarkistaa onko Kupolisalissa suunnitellun kirjastoreissun aikaan esitys: http://helmet.fi/kalliontapahtumat

  Yt. Janne (Aenea) Palander / Kallion kirjasto

  http://minedu.fi/…/kirjastolaki-uudistuu-aktiivinen… (10.11.2016):

  - Kirjastot ovat paitsi avoimia sivistyksen olohuoneita, myös monipuolisia oppimis- ja työskentely-ympäristöjä ja paikallisia kulttuurikeskuksia. Ne tarjoavat tilaa myös harrastamiseen ja kansalaistoimintaan, sanoo opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

  - Lakiesityksessä korostetaan nykyistä vahvemmin kirjaston yhteiskunnallista roolia. Kirjastojen uusiksi tehtäviksi tulisi aktiivisen kansalaisuuden, demokratian ja sananvapauden edistäminen. On tärkeää, että kirjastot tekevät yhteistyötä kunnan muiden toimijoiden sekä järjestöjen, seurojen ja muiden paikallisyhteisöjen kanssa. Näin kirjastot voivat toimia myös paikkakunnan ja alueen elinvoiman lisääjänä, sanoo ministeri Grahn-Laasonen.

  VastaaPoista
 4. Kirjastot on yleensä mukavia paikkoja. Olin tässä viikolla Korson kirjastossa. Sielläkin kuinkas muuten kirjasto heijastelee ympäristöään ja asiakkaitaan. Alakerrassa on leikkikeskus ja yläkerrassa vähän rauhallisempaa. Menin sinne yläkertaan tällä kertaa, viimeksi alakertaan, jossa asiakkaat olivat vähän rauhattomalla tuulella. Hyllyssä oli muuten myös yksi romaaneistasi, nimittäin tämä Sotaanlähtö, muita en havainnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sotaanlähtö sopii Korsoon kuin nyrkki mihin tahansa silmään. Mua vähän ällöttää toi Kallion besserwisser-kirjasto, mutta mitäpä siitä.

   Poista
  2. Juu, näin on, kuin nyrkki silmään tai potku munille! Kävin Kallion kirjastossa viimeksi ehkä pari vuotta sitten. Lainasin runoteoksen.

   Poista
 5. Mä olen ainakin kuullut vapaa-ajalla niin rakentavaa (heh) palautetta pitkin elämääni, että aika hyvänä ihmiseksi en ole pitänyt itseäni koskaan. (Työn puolelta on sitten tullut hyvääkin palautetta, mutta kuulunen siinäkin ns. menneisyyden miehiin. En jaksa uudistua, vaan pyöritän pyörää joka on jo keksitty enkä osaa keksiä sitä uudestaan.)
  Mutta kaipa mulla on hyvätkin puolet. Kun olin vielä liikkeellä elämässäni niin järjestin varmasti vauhtia ja iloa vaikka vaativanvakavaan varsinaissuomalaiseen pöytäseurueeseen. Aina ei kyllä mennyt putkeen. Politiikasta tuli jossakin vaiheessa sanaharkaa, sillä olen kai onnistunut olemaan aina vähemmistössä olen sitten ollut polittisesti vasemmalla tai oikeammassa.
  Naisten kanssa oli kyllä helpompaa kun ne tulee yleensä aina iloiseksi jos niille tarjoaa lämmintä punaisenväreihin vihahtavaa ruokaa. (Älkää nyt kuitenkaan käsittäkö väärin, en ole ollut sellainen mies...)
  Onko näinä kylmien salaattien aikakautena sitten asiat toisin, en tiedä?

  Kiva että meillä on samat käsitykset kirjastoista. Uimahallien ohella musta on tullut juuri minä kirjastoissa. Mikään ei ole mukavampaa kuin löytää hiljainen nurkka ja viettää aikaa hiirenhiljaisessa kirjastossa lukien tuntikaupalla. Käydä välillä kahvilla. Nyt varjelen tietoja vanhojen hyvien aikojen kirjastoista salaisuuksina kuin jotkut parhaita marjapaikkoja. Kallion kirjasto ei todellakaan kuulu joukkoon.

  Uskon että olette paskoja jätkiä ja pari hyvää puolta löytyy jos oikein alkaa kaivamaan.

  VastaaPoista
 6. jope, tuo oli mukavasti sanottu, oikein lämmitti sydäntä - noin päin on mukavampi esittäytyä!

  kirjastot ovat hienoja paikkoja, tykkään kovasti, saan keskityttyä paremmin kuin työhuoneella. kirjastot ja keittiön pöytä, niissä olen pitkälti tekstini laatinut, siis sekä akateemiset että muut. taitaa kuitenkin keittiön pöytä viedä voiton. on mukava keittää kahvit, ottaa jotain naposteltavaa jne. yleensä kirjoitan lyhytjännitteisesti, mutta kun teksti saa hahmoa, saatan istua 10-12 tuntia putkeen ja kirjoittaa / editoida.

  VastaaPoista
 7. Kirjastoissa olen viettänyt elämäni parhaat hetket ja siksi tuntuu niin katkeralta tuo Kallion kirjaston meno. Minulla ei ole enää kirjastoa. Se vituttaa. Olen liian paska ihminen Kallion kirjastoon. Otan homotkin ihmisinä enkä erityistapauksina.

  VastaaPoista
 8. Sami, ei muuta kuin Pitkänsillan yli ja yliopiston kirjastoihin. Siellä kukaan ei kysele oletko paska vai mikä, kunhan olet hiljaa. Kaisan alakerta kyllä on sen verran tunkkainen - ääh tulipa sanottua monimielisesti - että siellä ei voi kuin vierailla, no kyllä siellä iltapäivän istuu.

  VastaaPoista
 9. Uudestaan avattu Töölö on hyvä. Siellä isojen valoikkunoiden takana, siellä lisäkerroshyllyllä on vielä turva ja suoja. Siellä voi lukea kirjan kuin kolossa.
  Sellainen vanha kunnon kirjasto on sitten mm. Hyvinkään kirjasto. Olo kuin 70-luvulla, ja kirjojen valikoima on todella laaja. Eivät käytä ranking-listoja ilmeisesti lainkaan. Mitään ei laiteta pois. Kirjastonhoitajatkaan eivät (toivottavasti kukaan ei nyt loukkaannu) ole vihreiden pasifistifeministien sivari-osastolta karanneiden näköisiä, vaan sellaisia kariaronpurolaisia. Naistyöntekijätkin näyttävät Anita Konkalta. Voisin muuttaa Hyvinkäälle. Kokemukset ovat kylläkin vain lauantai-aamupäiviltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jope, asuimme Linnankoskenkadulla 2002-2006 ja silloin Töölön kirjasto tuli tutuksi. Olin siellä useamman kerran viikossa. Sitten lähdettiin Vantaalle. Aronpuron tapasin ekan kerran Koivukylässä hänen tyttärensä luona, kun suunnittelimme koottuja eli Retroa.

   Poista
  2. Olen usein miettinyt millaisia uskomattomia tekijöitä, pitäisikö sanoa neroja, on maassamme joita liian harva lukee.
   En pidä ilmaisusta "kirjallisten piirien lemmikki" tai "kirjailijoiden kirjailija." Vähälevikkisyys on ok, en tarkoita sitä, mutta toivoisi, luulisin näiden tekijöiden itsekin toivovan oman alan ihmisten lisäksi myös ihan oikeitakin (hah, sori) lukijoita.
   Aronpurolla on kyllä maineensa, mutta kaltaisilleen mestareille sitä toivoisi vilpittömästi jotain enemmän. Niitä lukijoita esimerkiksi.

   (Jossakin vaiheessa Bernhard ja Handke oli vähän tommosessa osassa mitkä mainitsin, ikään kuin jokin sulka hatussa, jos luki niitä, mutta olen suositellut niitä ihan kelle tahansa. Koska olen itsekin kuka tahansa. Vaikka seiskapäivän voi ihan hyvin vaihtaa Bernhardiin:) En pidä lainkaan ajatuksesta, että on kirjoja joiden teksti sulkee pois jonkun kaltaiset ihmiset. TB:tä en jaksa kylläkään nyt hirveästi enää. Se oli mun viidenkympinvillitys. Palasin elämän sanaan. )

   Poista
  3. Retro on yksi keskeisimmistä kirjoista. Hyvinkäältä kun olen niin paikkakunnan kirjasto on tuttu ja kirjastoauto. Aronpuro, Pellinen, Helin, siinä kolmikkoni. Helinin jäljelle jääneet runot kai ilmestyvät kohta. Täytyy pyytää vaimolta joululahjaksi ellen sitten juokse heti kirjakauppaan, kun opus on ilmestynyt. Veikkaan että juoksen.

   Minulle ovat nämä enemmän luetut jääneet etäälle, enää en lue kirjasyksyn satoa, tai no, viime aikoina en ole lukenut yhtään mitään kun olen vain kirjoittanut ja lopun hereilläoloajan ns. roikun internetissä, otan valokuvia ja katson televisiota. Bernhardia arvostan kovasti, Handkea olen lukenut muutaman sivun, tahtoisin lukea enemmän. Tänään olen sentään tehnyt monta alaviitettä, kolme tai neljä, Amokiin, tuohon Sotaanlähdön jatko-osaan. Ei minulla ole aikaa käydä kirjallisissa tilaisuuksissa kun kaikki aika menee työhön, joten ei ihme, että kirjalliset piirit tekivät mitä tekivät. He katuvat sitä jo. Muokkasin senkin hyökkäyksen taiteeksi niin kuin kaiken, nuo saatanan kätyrit kun vain puuhastelevat eivätkä ole tosissaan. No niin, vähän innostuin.

   Töölön kirjasto näyttää miellyttävältä, olin siellä toissa keväänä jossain avantgarde-tilaisuudessa, kun siellä oli puhumassa Markku Eskelinen (äähäh, oliko blogin pitäjällä kahnauksia Markun kanssa? mullahan ei oo, oon niitä harvoja), muuten en olisi siellä ollut. Kirjoista on kyllä kiva puhua.

   Hankkikaa muuten Menetelmällisen kirjallisuuden antologia, toimittanut Teemu Ikonen, siinä on hyvääkin tekstiä.

   Poista
 10. Sami,

  hienoa että kirjoitat, se on kirjoittajan homma! Aronpuro, Helin, Pellinen on kova. Aloin juuri lukea muutama viikko sitten Kivun kiinalaista, mutta se jäi johonkin vyöryyn. Minulla ei tietääkseni ole mitään Eskelistä vastaan, ei ainakaan omalta puoleltani, toivottavasti ei Eskeliselläkään minua vastaan, vaikka olen ollut jostain asioista vähän eri mieltä.

  Tuo menetelmällinen pitää hankkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ettei ole vastaanoloja! Otin vähän annettuna, että on, se on semmoinen kelvokas lähtökohta, usein osuu oikeaan.

   Poista