keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Ideologiset sotealueetKun nyt maamme on täynnä populistipuolueita niin vasemmalla kuin oikealla ja siinä välissä ja kaikki uskovat olevansa vilpittömiä ja oikeassa turvatessaan palvelut ja oikean tiedon kansalaisille, niin ehdotan aivan tosissani: Annetaan puolueille mahdollisuus. Muodostetaan kokeeksi sotealueita, joilla nämä puolueet saavat huseerata periaatteineen, asiantuntijoineen, virkamiehineen, sidosryhmineen ja kannattajineen miten lystäävät, kunhan pysytään laillisuuden rajoissa. Katsotaan hommaa viisi vuotta ja dokumentoidaan kaikki. Katsotaan, miten puolueet tai niiden koalitiot ovat pysyneet ohjelmissaan ja unelmissaan. Esimerkiksi vasemmisto ja vihreät voivat ottaa omalle alueelleen niin paljon humanitaaris-taloudellisia tulijoita kuin lystäävät, jakaa palveluita miten tahtovat ja niin edelleen kunhan maksavat omasta kassastaan - velkaantuakin saa, kunhan maksaa takaisin. Persut voivat toimia omalla mallillaan ja osoittaa onko heistä enempään kuin yhden asian puolueeksi kunhan kustantavat homman. Sitten on sellainen tavallinen sekakansa, jossa mennään suunnilleen niin kuin nyt, mutta äärimmäisyys on pois. Veronmaksajia jokaiselle sotealueelle saadaan siten, että siellä on normaalien työpaikkojen ja suojatyöpaikkojen ja tukien ja tuottavien työpaikkojen lisäksi takuutyöpaikkoja, mutta veroja maksetaan sitten sen mukaan kuin kulutetaan. Katsotaan, miten käytännössä menee ja mietitään sitten uudemman kerran isoa kuviota ja tehdään reality check eli tarkastellaan todellisuutta ja käypiä toimintoja ja valitaan parhaat palat. Vetoapua mielikuvamainontaan tai aluetukia saa hakea vaikka EU:lta tai Sorosilta tai Visegrad-mailta tai Koneen Säätiöltä, mutta kaikki dokumentoidaan. Mitäs tuumitte?
4 kommenttia:

 1. Mä nyt peesaan taas, mutta jos täällä pukkaa hyvää ideaa niin minkäs teet!
  Tämä aluejako-kokeilu on hemmetin hyvä. Niin satiirilla kuin tosihuumorilla.
  Mehän voitais jakaa meidät kommentoijat myös alueiden mukaan?
  Meidän perhe varaa tuon ps-alueen :) (Ja hei, se ei tarkoita ettei siellä olisi väriä ja kansainvälisyyttä kuten tähänkin saakka on ollut.)
  Tai ehkä ihmiset pitäisi sittenkin arpoa alueille ettei ennakkokäsitykset vaikuta liikaa. Hitsi jos me joudutaan...

  Soros maksaa vihreää aluetta ja Viset tukee ps:ää. Tuo myös hyvä. Kuplat oikein tappiin saakka.

  jope

  VastaaPoista
 2. Siis meidän alue vissiin on tota punavihreää aluetta. Mieluummin olisin sekakansaa.

  Täällähän sitten tulee kantoon penisvero, ellei saa penisvapautta, jonka lautakunta määrittelee. Emma Kari tekee lopullisen päätöksen. Rakas Jumala anna minulle voimaa olla vihaamatta Emma Karia! Sen vaalisloganikin oli kuin 1930-luvun Saksasta, onneksi en enää muista miten se meni.

  VastaaPoista
 3. Sami, penis on pelkkä sosiaalinen konstruktio. Eläimetkin nussii ja löytää helposti käyttöä hepille, mutta vain tiettyinä aikoina ja osaamatta kielellistää mitä tekevät. Ilman muuta penisvero voimaan - kuohitut saavat pientä alennusta!

  VastaaPoista
 4. jope, voisin elää verotusnäkökannallisesti sekametsässä tai ps-alueella, muuten ihan missä hyvänsä. en usko, että noista alueista kaikki pysyisivät pystyssä ilman massiivisia tulonsiirtoja ja velanottoa muualta, mutta voin olla väärässäkin.

  VastaaPoista