sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Hyveellisyyden parametritJos mietimme puhtaan materiaalisesti ihmisten elämäntapojen ja valintojen eettisyyttä luonnon ja ihmiskunnan kokonaisuuden kannalta, niin omalla paikkakunnallaan autoileva ja karulle mökilleen lähimatkailua harrastava juro perusjuntti, jonka aamupuuron aikaiset rasistiset ajatukset sulkeistamme tässä kohtaa, on huimasti edistyneempi kuin vihreiden ja humaanien aatteiden kannattaja, joka tilailee tuotteita verkkokaupoista, syö hienoja etnisiä ruokia ja lentää ulkomaille elämänsä aikana kymmenesti saati jos hän lentää sinne kymmenesti vuodessa tai kaksikymmentä kertaa elämässään. On aivan sama lentääkö hän rentoutuakseen vai mennäkseen pitämään palopuheita kaltaisilleen.

Jos taas mietimme noiden kahden hahmon ajatussisältöjä ja oletamme, että toinen kannattaa globaalia liikkuvuutta ja rajatonta maailmaa ja toinen paikallisuutta ja oman alueen vaalimista ja vaatimatonta kehittämistä, niin tämä paikallinen perusjuntti loikkaa aivan uusiin sfääreihin ajatustensakin ympäristöeettiset vaikutukset huomioon ottaen.

Tällaiset ovat hyvesignaloinnin realistiset parametrit. Loppu on ideologiaa. Aatteiden kauneudesta, rumuudesta ja nyansseista voimme kiistellä loputtomiin.13 kommenttia:

 1. Ja jos tämä sama (tahtomattaan) ekologinen perusjätkäjuntti tekee vielä senkin virheen (?) että äänestää persuja ja se kaunis ja eettinen vihreitä, lisää sekin junttimme (tiedostamatonta) ekologisuutta, toki sillä edellytyksellä, että globalismi saa edes yhden hidastavan kapulan rattaisiinsa lisää.

  Tähän todella kuvioon sopii, että monet ensimmäiset tulevat viimeiseksi ja...

  Loukkasiko tämä? Onko jotain väärin hahmotettu? Perusteet olisi hyvä kuulla. Kaunis ajatus on kuitenkin harvoin se, mikä ihmisten ja maailman kulutusta vähentää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jope, tässä on jotain niin syvää ironiaa ettei ole tosikaan. jos tämä äijä vielä itse metsästää, kalastaa ja marjastaa tai on niin köyhä että asuu kerrostalossa, niin hän on ylivoimainen valioihminen keneen hyvänsä poliittiseen globalistiin verrattuna, melkein Linkolan tasolla. kauniista ajatuksista voi ihmisiä kiittää, kunhan ne eivät samalla sisällä typeryyksiä.

   Poista
 2. Tuo äänestysjuttukin menee just noin, mikäli sitä järkevää kantaa ei saada täysin kolattua ja kriminalisoitua ja eihän sitä saa.

  Äänestän heti vihreitä jos ne kytkevät ilmastonmuutoksen kysymykset väestönkasvun rajoittamista edistäviin toimiin ja väestönsiirtojen hillintään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menee nyt vähän puoluepoliittiseksi mutta vihr. on viimeinen puolue joka sen ottaa kärkiasiaksi. Muistathan tukea naisten lukutaitokampanjoita? Miljardit ihmiset jäävät syntymättä, kun lukutaito kohenee...

   Poista
  2. Uskon kyllä lujasti koulutukseen, tiedon ja ammattien ja työn kautta synnytettävään hyppyyn parempaan, mutta se vaatii paljon enemmän kuin lukutaidon, ehkä jopa kulttuurien muutoksen kokonaisuudessaan siellä, missä koulutuksen puute ja sen seuraukset on huutavin.
   Kun nykyään on muotia kyseenalaistaa vaikka kotimaiset "perhemallit" on varmasti aika kyseenalaistaa myös perhemallit, joissa äidilla on kahdeksan lasta jossakin vuorilla eikä todellista toimeentuloa ei ole.

   Poista
  3. Jope, odottelen vastaako Touko mun sähköpostiin. Jos ei, lähetän persujen Riikka Purralle muutaman hyvän tekstin, joista voivat keskustella vihreitten ja muiden kanssa keväällä. Toki tietävät nämä itsekin.

   Poista
  4. Haluaisin nähdä, miten suvaisevainen ihminen dekonstruoi tänne muuttaneilta muslimeilta kodin, uskonnon ja isänmaan. Eiku tässä kohtaa olikin se monikulttuurisuusasetus.

   Poista
  5. Tuo välttämätön muutos, jota ehdotat, ei onnistu ilman ulkopuolista interventiota. Valitettavasti pelkkä ruokkiminen ja myötätunto ei auta.

   Poista
  6. Eikä lukutaidon opettaminen vaikka sekin on ehdottomasti tärkeää.

   Poista
 3. Vihreät saattavat hyvinkin hoitaa asiasi ja kysymyksesi vaalistudiossa näin: - Meidän mielestämme on tärkeää ottaa huomioon myös väestönkasvun kysymykset kehitysyhteistyön eräänä painopistealueena. -Uskomme että lisääntyvä kansainvälinen yhteistyö ja vuorovaikutus tulevat helpottamaan myös väestöasiaa. - Voimme myös vaikuttaa siten, että eurooppalaisina voimme olla myös tukemassa esimerkiksi ilmastopakolaisten siirtymistä omaan maanosaamme, jossa työvoimapula tulee lähivuosikymmeninä pahenemaan entisestään. -Me halauamme kantaa sosiaalisen ja ekologisen vastuumme myös väestöasiassa. -Jo nyt on nähtävissä väestönkasvun hidastumista muutamissa keskeisissä maissa, mikä antaa ilman muuta toivoa asiassa.
  -Lupaamme edistää asiaa hallituksessa ja halaummekin kaksinkertaistaa kehitysapubudjetin, jotta varoja voidaan suunnata myös syntyyvyydensäännöstely-projekteihin.

  Riittääkö tuo vastaus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja se kuinka monta nollaa on Eurooppaan esimerkiksi vuosina 2020-2040 mahtuvien tulijoiden/väestöpakolaisten numerossa, olisi välttämätön kysymys puolueenjohtajille. Kuusi, vai seitsemän, kahdeksan? Ja kysmystä ei voisi ohittaa sanomalla: -Ei tähän voi vastata, ihminen ei ole mikään numero.

   Ei olekaan, ei minullekaan, mutta maapallolle, myöhemmin tänne syntyville ja luonnolle on.

   Poista
  2. jope, olen kuullut nämä vastaukset. ne riittävät varmasti useimmille ihmisille. sitten jos vähän tarkemmin kysytään numeroita ja lukuja maittain tai edes ylipäätään, nähdään miten epämääräinen vastaus on ja miten epätoivoinen tilanne on todella suurissa valtioissa. tilanne on joka tapauksessa se, että EU ei tätä yksin hoida, saa hoidettua, ei millään taakanjaolla.

   eikä tämä koko juttu ole oikeastaan vihreiden eikä kenenkään muunkaan vastuulla vaan afrikkalaisten itsensä. siitä ei tule kuitenkaan mitään, koska siellä ei olla kovin hyvin kartalla ja Eurooppa siintää monien silmissä mahdollisuuksien valtakuntana.

   Poista
 4. Tärkeintä olisi alkaa keskustella näistä hyvissä ajoin tai muuten homma torpataan muutamalla epömääräisellä puheenvuorolla (vrt. pressanvaalit, jossa Vanhanen taisi olla ainoa, joka asiasta kunnolla mainitsi.

  VastaaPoista