perjantai 10. elokuuta 2018

Maalliset esineetOn hauskaa, että tässä iässä oppii vielä uusia nimiä ja ennen kaikkea asioita. Kesän aikana tulivat tutuiksi sellaiset esineet ja nimet kuin putkiponttoonit, kuumasinkityt täkkipultit ja reikänauhat, t-saranat. Fyysisesti nämä kaikki ovat joko suhteellisen painavia tai suurikokoisia tai muuten vain uusia käsiin. Järeitä ja kantavia ne ovat siksi, että niillä liitetään yhteen ja kellutetaan lehtikuusilankkuja ja -kakkosnelosia, niiden tulee pitää rakennelma ryhdissä, sillä yhdessä puuelementtien kanssa ne muodostavat laiturin.

Laiturin teko alkoi sillä, että valoin rantaan betonipenkin, josta saadaan lähtö. Penkin paikan miettiminen alaspäin viettävässä rinteessä oli haastavaa, kun vesi pakeni helteiden vuoksi jatkuvasti ulapalle päin. Katselin kuitenkin veden normaalitason rannan kivistä mittanauhan kanssa. Tein laudoista ja vanerista muotin, johon sekoitin kevytbetonista valun.

Ei kevytbetonikaan ole mitään kevyttä käsiteltävää kun ilman lämpö on liki kolmekymmentä astetta. 25 kilon säkit pitää kantaa rantaan ja niitä menee melkoinen määrä laiturin alkuun. Betoninteossa ja sekoittamisessa apuna olivat iso sanko ja lapio.

Muotin suunnittelusta ja valmistuksesta sekä raudoitusten tekemisestä samoin kuin betonipenkin peittelystä ja kastelusta saisi pienen novellin. Valmista kuitenkin tuli.

Ensi viikolla kootaan sitten kaverin kanssa varsinainen laituri, jossa on kuuden metrin kulkusilta ja neljä metriä leveä päätyosa, jonka etenemä on pari metriä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti