sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Tulevaisuuden aattoNäillä EU:n sisäisillä pakolais- tai siirtolaiskeskusteluilla, ihan miten vaan, ei ole mitään käytännön merkitystä muuta kuin lyhyellä tähtäimellä niin kauan kuin Afrikassa lisääntyminen jatkuu nykyistä ja ennustettua vauhtia. Katsokaa YK:n väestönkasvuraportteja - vuonna 2050 meitä on 9,7 miljardia eli 2,2 miljardia enemmän kuin nyt. Kun Afrikka alkaa toden teolla tulvia ihmisiä 30 vuoden sisällä, on edessä vain tuho. Nähtäväksi jää kuinka paha.

Miksi Afrikkaa ei velvoiteta radikaaleihin väestönhillintäohjelmiin ja yhteiskuntien normaaliin rakentamiseen? Pidämmekö afrikkalaisia kykenemättöminä ajatteluun ja yhteiskuntien ylläpitämiseen? Mitä tapahtuu isossa mittakaavassa kaikelle sille kehitysavulle, jota Afrikan maat saavat? Onko todella niin, että ainoa ratkaisu on ottaa pohjoiselle pallonpuoliskolle valtavat määrät ihmisiä? Kuitenkin eteläinen manner monine rikkauksineen voisi elättää valtaosan ihmisistään, jos asioita alettaisiin toden teolla suunnitella ja ennen kaikkea hoitaa.

Nykyinen maailmanparannustoiminta on täydellistä idiotiaa niin kauan kuin afrikkalaisilta itseltään ei vaadita väestönkasvun loppua. Idealistinen "taakanjako" ja avustusoperaatiot, niin jaloilta kuin ne kuulostavat, ovat tuomittu epäonnistumaan. Itse asiassa ne jouduttavat planeetan tuhoa. Useimmiten ne helpottavat vastuun pakoilua.

Kulutusta on hyvä hillitä ja ihmisiä auttaa, mutta meidän hiilijalanjälkemme ovat hyttysten pieruja Saharassa, kun kymmenet ja sadat miljoonat, pahimmillaan miljardit jalat lähtevät liikkeelle kotiseuduilta, joilta on syöty rotatkin...

Tulevaisuuden pöly nousee jo.

Me emme mahda mitään sille, jos miljoonat ja miljoonat afrikkalaiset päättävät nussia planeetan loppuun. Tämä havainto ei poista omia vastuitamme.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti