sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

En pidä yhteiskunnallisesta keskustelusta, jossa...


En pidä yhteiskunnallisesta keskustelusta, jossa on lähtökohtaista etua sillä, onko puheenvuoron esittäjä hetero, homo, kristitty, ateisti, muslimi, mies, nainen, iäkäs, nuori, vihreä, persu, kokoomuslainen, sosiaalidemokraatti, dosentti, professori tai kuka tahansa. Asioiden, ajatusten ja argumenttien pitäisi puhua ja loistaa, mutta hyvin yleistä on, että siihen mitä sanotaan sotketaan oma asema ja toisen asema ja niitä käytetään häikäilemättä hyväksi, kun argumentit loppuvat. Elämme surkeaa aikaa, monenlaisten populismien aikaa, kuplien ja riitelevien pikkulapsien aikaa, ja jos asiat jatkuvat näin, näemme vain sarjan hajoamisia ja poksahduksia ja idioottimaisia yrityksiä puhua omassa asiassa ja vähän muidenkin asioissa kaikin keinoin, mitään kaihtamatta.


Paskapuhe ja -käytös ei muuksi muutu siitä, jos paskanpuhuja on vihreä suvaitsevainen muslimi eikä valkoinen kokoomusmies, keskustalainen tai persu.2 kommenttia:

  1. Mua ärsyttää etten ole lukenut Terminiä. Aion tehdä asialle jotain. Sä oot niitä jätkiä, jotka ovat yhdistäneet Vantaan ja Rooman.

    VastaaPoista
  2. Sami, kannattaa lukea. Se oli parasta mitä siihen mennessä sain aikaiseksi. En kirjoittaisi kirjaa enää kaikin osin noin kuin kirjoitin, mutta on se ihan kelpo toka kirjaksi. Luulen, että niitä löytyy kirjastoista. Itse olisin tahtonut antaa alaotsikon Runoromaani, koska sitä se minusta on, mutta sellaista ei sitten siihen tullut.

    VastaaPoista